Eenvoudig luiertassen vergelijken.


Een luiertas aanschaffen? 5 tips waar je op moet letten.

Geschreven door Simone


Ing 17215 07761

Het einde van de zwangerschap komt in zicht. Er moet van alles geregeld worden. Drukken van geboortekaartjes, inrichten van de kinderkamer en het juiste stoeltje voor in de auto. Waar niet altijd tijdig aan gedacht wordt is de aanschaf van een modieuze luiertas. Een luiertas is de oplossing om alle noodzakelijk zaken in één tas mee te nemen als je even met je ‘newborn’ weg wilt. Maar welke luiertas is nu de beste? Waar moet je allemaal op letten? Wij geven je vijf tips om de juiste keuze te maken voor een luiertas.

#1: Let op het materiaal

De keuze van het materiaal van je luiertas is zeer essentieel voor je gemoedstoestand. Je wilt namelijk niet dat elke vlek in je tas blijft zitten. Katoen is erg vatbaar voor vlekken, polyester is jouw materiaal. Polyester heeft namelijk de eigenschap om geen vloeistoffen op te nemen, maar eerder af te stoten, waardoor je tas beschermd blijft. Dit heeft dan met name betrekking op de binnenkant van je verzorgingstas. De keuze voor het exterieur is minder praktisch van aard, maar meer optisch. Leer is het juiste materiaal voor een robuuste, stoere ‘look’.

#2: Sorteer je gewoontes

Bekijk welke mogelijkheden jouw tas heeft. Alle luiertassen hebben opbergvakjes voor zowel de grotere als de kleinere artikelen. Maar hoe organiseer je alle spullen? Nou, heel simpel. Door na te gaan welke zaken je het meest gebruikt en wanneer. Moet je snel billendoekjes pakken? Dan is een opbergvak aan de buitenzijde het meest praktisch. Heb je meer zalfjes die je nodig hebt tijdens het verschonen, dan kan je deze gerust in een speciaal afgesloten vakje bewaren.

#3: Herken je eigen tas

Een hip dessin, lief motief of stoere stickers? Allemaal keuzes voor de juiste uitstraling van je luiertas als je over straat moet. Het model en de kleuren moeten uiteraard bij je passen. Maar denk ook eens na of jouw luiertas wel onderscheidend genoeg is. Ga je naar een kinderspeelpaleis? Dan is het wel zo handig om tussen alle andere luiertassen, jouw luiertas te herkennen. Zorg daarom voor een unieke eigenschap waardoor je gemakkelijk je eigen verzorgingstas kan herkennen.

#4: Ga voor een verschoningsmatje

Tegenwoordig is het redelijk standaard. Toch zie je nog vaak luiertassen die niet voorzien zijn van een verschoningsmatje. Toch is het verdraaid handig als je een matje in je tas hebt. Dan hoef je niet per se op zoek naar een verschoningsruimte en je weet zeker dat het matje schoon is.

#5: Investeer in gemak

De aanschaf van een luiertas is vaak een redelijk grote uitgave. Daarentegen zal je de luiertas erg vaak gaan gebruiken, waarbij je merkt dat je ´investering´ de juiste investering is geweest. Namelijk een investering in gemak. In een luiertas neem je alle spullen mee die noodzakelijk zijn om jou en je kind een gemakkelijke, hygiënische en zorgeloze middag te bezorgen. Dat mag best wat kosten. Uiteraard kan je zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt (afhankelijk van jouw wensen).

Heb je zelf nog tips voor (toekomstige) ouders die een luiertas willen aanschaffen? Vertel het ons.<< Ga terug naar het blog overzicht