Eenvoudig luiertassen vergelijken.


Wasbare luiers, wat zijn de voordelen?

Geschreven door Lotte


Adobestock 513200472

Wasbare luiers

Wasbare luiers zijn tegenwoordig meer uitzondering dan een gewoonte. Vroeger gebruikte men echter enkel wasbare luiers. Ook zijn dit soort luiers een stuk beter voor het milieu. Maar zijn de wasbare luiers eigenlijk iets voor jou?

Duurzame luiers

Wanneer je kiest voor wasbare luiers, kan je het duurzame effect vergroten door de luiers te gebruiken voor meerdere kinderen. Ook zou je de luiers, nadat je ze niet meer gebruikt, kunnen verkopen op een website zoals Marktplaats. Verder zou je kunnen kijken waar de luiers gemaakt zijn en hoe de arbeidsomstandigheden tijdens productie zijn. Daarnaast is het aan te raden om te kijken welk materiaal gebruikt is voor de productie. Het is aan te raden om te kiezen voor luiers van biologisch katoen of bamboe. Luiers gemaakt van kunststoffen zou je beter kunnen vermijden.

Wat heb je nodig wanneer je uitwasbare luiers zou gebruiken

Er zijn twee verschillende soorten luiers. De gewone uitwasbare luiers lijken het meest op een wegwerpluier. Ook zijn er luiers met overbroekje. Dit zijn waterdichte broekjes waar je inlegdoekjes in kunt stoppen. Ook deze inlegdoekjes zijn wasbaar verkrijgbaar, maar wegwerpdoekjes scheelt een hoop gedoe! Verder is het handig om een flinke lueiremmer aan te schaffen en ook twee waszakken zijn handig. Zo kun je de luiers gemakkelijk uitwassen. Het aantal luiers dat je nodig hebt is afhankelijk van het aantal malen per week dat je was. Stel dat je iedere twee dagen een was draait en je baby 7 tot 8 luiers per 24 uur gebruikt zul je heel wat luiers nodig hebben. Sowieso al 14 a 16 lueirs, maar ook tijdens het drogen heb je wat luiers nodig. Een startset van 20 uitwasbare luiers is dus geen overbodige luxe.

Ervaringen met wasbare luiers

Gebruik jij al wasbare luiers? En zo ja; Doe je dit voor het milieu of heb je een andere reden om dit soort luiers te gebruiken? We horen het graag!<< Ga terug naar het blog overzicht