Eenvoudig luiertassen vergelijken.


Een baby uitzetlijst, wat heb je allemaal nodig?

Geschreven door Lotte


Baby uitzetlijst

Help…..je krijgt een baby! Geweldig nieuws natuurlijk, maar wat heb je eigenlijk allemaal nodig voor de verzorging van je baby. Waar moet je beginnen? Wij geven handige tips en hebben een baby uitzetlijst samengesteld voor jou. Hierdoor weet je zeker dat je alle onmisbare babyspulletjes in huis hebt.

Begin maken met de baby uitzetlijst

Wanneer begin je eigenlijk met de baby uitzetlijst? Het is verstandig om niet te laat in je zwangerschap te beginnen met de checklist voor een baby. Zorg ervoor dat je uiterlijk een maand voor je uitgerekende datum alle baby spullen in huis hebt. Hoogzwanger shoppen is namelijk geen aanrader. Daarbij weet je nooit van te voren of de baby te vroeg geboren wordt.
Begin dus op tijd met het verzamelen van de spullen op de uitzetlijst voor je kleine spruit. Op tijd beginnen aan de uitzetlijst voor je baby heeft ook voordelen. Je voorkomt stress door alles op tijd in huis te halen. Daarbij is het verzamelen van de spulletjes op de baby uitzetlijst een gedeelte van de voorpret.

Wat zijn de kosten die je kwijt bent aan een baby uitzetlijst

Wat zijn de kosten van een baby uitzet? Hier bestaat geen eenduidig antwoord op. Dit is sterk afhankelijk van je eigen voorkeuren. Welke producten vind jij nodig? Wil je alles nieuw aanschaffen? Kies je voor dure merk artikelen en welke kwaliteit wens je?
Het Nibud heeft een globale schatting van de kosten van een baby uitzet gemaakt die uitkomt op € 531,-. Zij houden hierbij rekening met de volgende zaken:

  • Kleding €111,-
  • Verzorging €148,-
  • Babykamer €272,-

Dit betreft alle producten die echt nodig zijn voor een baby uitzet. Babyspullen als een kinderwagen, commode, box, weekendbedje of een wipstoel zitten hierbij niet inbegrepen.

Tips voor je baby uitzetlijst

Hulp bij een uitzetlijst voor baby’s is altijd handig. Vooral als je eerste kindje op komst is. Daarom hier een aantal tips om rekening mee te houden als je aan de slag gaat met de checklist voor jouw kindje:

  • Heb je vriendinnen of familie met een kind of kinderen? Vraag of je spullen mag lenen of overnemen.
  • Bestel alle spullen voor de baby uitzetlijst online. Zo hoef je niet de stad af te struinen met een dikke buik en wordt alles thuisbezorgd.
  • Heb je een beperkt budget? Neem een kijkje op Marktplaats. De nieuwwaarde van babyspulletjes is behoorlijk hoog, terwijl ze via Marktplaats vaak goed betaalbaar zijn.
  • Heb je nog spullen nodig van de baby uitzetlijst? Vraag deze dan aan je kraamvisite. Zij geven vaak liever iets waar je wat aan hebt, dan een knuffel of rompertje waar je er al genoeg van hebt.
  • Twijfel je of je iets van de uitzetlijst echt nodig hebt? Wacht dan met de aanschaf tot je baby er is.

Baby uitzetlijst

Wat leuk, je hebt een baby op komst. Als aanstaande moeder heb je de lusten en de lasten van een zwangerschap en bevalling. Er groeit een klein wondertje in jouw lichaam. Dit is niet niks en een moeder mag zichzelf hierom best belonen. Neem een kijkje in onze webshop en schaf een hippe luiertas aan. Een complete checklist voor de uitzet? Download hier onze baby uitzetlijst!<< Ga terug naar het blog overzicht