Eenvoudig luiertassen vergelijken.


Oud & Nieuw met een baby

Geschreven door Catinca


Oud en nieuw vieren met baby

Oud en nieuw vieren met een baby kan een hele opgave zijn. Het nieuwe jaar inluiden met vrienden of familie kan gezellig zijn, maar je moet altijd rekening houden met de baby. Hier bespreken we een aantal punten waar je rekening mee moet houden (of juist niet), wanneer je oud en nieuw met je baby viert.

Waar ga ik oud en nieuw vieren?
Vier je normaal gesproken oud en nieuw bij vrienden of familie? Dit kan ook prima met een baby! Je neemt gewoonweg een bedje mee en zet deze in een slaapkamer bij vrienden of familie. Je kindje kan gewoon lekker doorslapen. Het enige nadeel is dat je je kindje wakker moet maken wanneer je uiteindelijk naar huis vertrekt.
Een andere optie is om oud en nieuw met familie en vrienden bij jou thuis te vieren. Je nodigt gewoon iedereen bij jou thuis uit en laat je kindje lekker in zijn eigen bedje slapen. Dit is ideaal aangezien je je baby niet wakker hoeft te maken. Het is echter wel wat lastiger wanneer vrienden ook kleine kinderen hebben die naar bed moeten, je hebt dan kans dat deze je baby wakker maken.
Samen met je partner oud en nieuw vieren kan natuurlijk ook. Gewoon met jullie gezinnetje thuis, geen verplichtingen en je kindje slaap lekker door.
Tot slot is het natuurlijk mogelijk om een oppas te regelen. Zelf kun je lekker oud en nieuw gaan vieren en je kindje blijft thuis met de oppas. Dit is echter wel relatief lastig te regelen, aangezien de meeste mensen niet met oud en nieuw willen oppassen.

Alcohol met oud en nieuw?
Oud en nieuw is vaak een gezellig feest wat gepaard gaat met alcohol. Het is echter aan te raden dat jij of je partner nuchter blijven tijdens deze avond. Je kindje kan altijd wakker worden en je wilt niet dronken voor je kindje zorgen. Daarnaast is een gevolg van dronken zijn dat je wakker wordt met een kater. Een kater en een baby zijn geen goede combinatie!
Je kunt natuurlijk wel een glaasje champagne drinken (zelfs als je borstvoeding geeft), maar drink met mate.

Maak ik de baby wakker?
Het is aan te raden om je baby lekker te laten slapen. Alle artsen en experts geven aan dat regelmaat belangrijk is voor een baby. Je baby wakker maken ontregeld het slaapritme en zorgt ervoor dat je baby onrustig wordt. Waarom zou je je baby eigenlijk ook wakker maken? De baby zelf krijgt niets bewust mee van het feest en jij zelf hebt er je handen vol aan. Lekker laten slapen dus.

Een baby en vuurwerk
De meeste baby’s slapen gewoon door het geluid en geweld van vuurwerk heen. Je hoeft dus niet overmatig bang te zijn dat je baby hier last van heeft. Wordt je baby toch wakker? Zorg dan dat je er snel bij bent om hem of haar te troosten. Wil je vuurwerk gaan kijken met je kindje? Doe dit veilig achter het raam. Buiten heb je niet alleen kans op letsel door vuurwerk, ook de kou is niet goed voor je baby. Niet doen dus!

Hopelijk helpen deze tips je om met een gerust hart door de jaarwisseling te komen. Wij wensen je in ieder geval een gelukkig nieuwjaar!<< Ga terug naar het blog overzicht