Eenvoudig luiertassen vergelijken.


De beste luiermaat voor je kindje

Geschreven door Catinka


Baby baby with mom mother kiss tenderness 67663
Omdat de maat van een luier per kind verschilt, is het voor ouders altijd de vraag welke luiermaat het beste past. Om hier achter te komen kun je het beste het gewicht van je baby in je achterhoofd nemen. Zoals iedere ouder weet, wordt een baby regelmatig gewogen, meestal 1 keer per week in de eerste 12 weken. Wanneer je zelf wilt weten hoeveel je baby weegt hebben we een handige tip. Ga zelf op de weegschaal staan en met je eigen gewicht, daarna samen. Ook een handige manier om zonder afspraak achter het gewicht te komen. Wij hebben de leeftijden en het gewicht opgesomt en daarbij de beste luiermaat aangegeven: 
Maat Gewicht (kg) Leeftijd
0 1-2 prematuur
1 2-5 0-1 maanden
2 3-6 0-3 maanden
3 4-9 1-8 maanden
3 plus 5-10 2-12 maanden
4 7-18 5 maanden - 4 jaar
4 plus 9-20 9 maanden - 5 jaar
5 11-25 15 maanden - 7 jaar
5 plus 13-27 2-8 jaar
6 vanaf 15 kg 3 jaar en ouder
Het wordt lastig wanneer er enige overlap onstaat door de groei. Een voordeel van kleine luiers is dat ze vaak goedkoper zijn, maar dit mag niet ten kostte gaan van het draaggemak. De pasvorm bepaalt ook in hoeverre er lekkage kan ontstaan. Lekkage kan ook weer leiden tot schuurplekjes en nare geurtjes. Een luier moet nou eenmaal goed zitten zodat een baby kan spelen, kruipen en ravotten en daarbij de luier op de juiste plek blijft zitten. Ooit gedacht aan een meegroeiluiers? Meegroeiluiers zijn vaak wasbaar, omdat ze vanaf geboorte tot zinderlijkheid gebruikt kunnen worden. Je kunt de luiers zelf de gewenste aanmeting geven door drukknoopjes of klittenband. 
De perfect passende luiermaat 

Als je weet welke luiermaat je voor je kindje nodig hebt, adviseren we ook om hier gedurende de groei rekening mee te houden. Vaak worden luiers in grote aantallen (voordeelpakketten) gekocht. Het zou zonde zijn om met een grote voorraad te blijven zitten die niet meer past. Heb je toch luiers over, probeer ze dan bij de drogist te ruilen voor nieuwe. Mocht je ineens moeten opstappen van merk, omdat irritatie van de pasvorm of stof ontstaat, dan hoef je geen zorgen te maken om weer opnieuw te beginnen. Voor elk merk gelden universele maten, bijvoorbeeld bij Pampers en Huggies. 

Wij zijn erg benieuwd naar welke luiermaat jullie nodig hebben en bij welke leeftijd. We zien dat dit toch per kindje verschillende is. Zodoende kunnen we blijven adviseren welke maat het meest geschikt is per kind. Dus vind je het ook leuk om andere ouders van informatie te voorzien, deel het dan op ons blog. Vergeet niet de perfect pasvorm van een luiertas bij ons te bestellen, te verkrijgen in grote en kleine maten. Net wat jij het meest fijn vindt!<< Ga terug naar het blog overzicht